There are no breaking news at the moment

Även om det finns möjlighet att laga mat på en camping kan det ibland vara skönt att slippa det. Kanske är det så att man har något att fira och därför vill man äta lite finare? Då kan det vara läge att titta på om campingplatsen har en restaurang.

Viktigt att restaurangen är fräsch

Det är extremt viktigt att restaurangköket håller en bra hygienisk standard så att man inte blir sjuk när man äter där. Överlag bör hela restaurangen vara trevlig och ren, och livsmedlen ska vara okej att äta. Det här brukar i regel inte vara något problem eftersom att campingarna tenderar att vara rädda om sina matgäster.

En kiosk kan vara bra

Ibland kanske man inte vill äta en större middag utan man kanske bara är sugen på en glass, eller på en korv med bröd. Då är det campingplatsens kiosk man ska besöka. Där brukar det finnas godis, toast, glass och dryck till bra priser. Det är ofta så att badande gäster kan ha glömt något hemma till fikat, eller så blir de plötsligt sugna på något. Då är kiosken guld värd. Många gånger bemannas den av ungdomar som sommarjobbar, vilket också ger lite fler arbetstillfällen.

Mat för allergiker

Om man är allergiker och ska bo på campingen under lång tid kan ett alternativ vara att laga all mat själv. Man kan också prata med restaurangens personal och fråga om det finns några alternativa rätter som inte innehåller det man är allergisk mot. Ofta finns ett bra utbud av vegetariska, glutenfria och laktosfria rätter redan i sortimentet men har man en annan allergi är det alltid bra att höra sig för. Överlag är det viktigt att man ser till att läsa innehållsförteckningarna noga om man har en allergi. Det gäller oavsett om man ska köpa en glass eller om man ska handla lite godis.