There are no breaking news at the moment

Oavsett om man är ute och semestrar med husvagn, husbil eller tält kan det vara skönt att använda lite riktiga faciliteter då och då. Även campare som bor i stuga kan behöva uppsöka campingens servicebyggnader med jämna mellanrum. Här beskriver vi några av de saker som campingplatser brukar erbjuda.

Riktiga toaletter

Om man inte bor på en så kallad naturcamping brukar det i alla fall finnas minst en vanlig toalett som campinggästerna kan låna vid behov. Är det en naturcamping kan det finnas utedass eller mulltoalett. Det brukar också finnas möjlighet att tömma latrin från husbil och husvagn på campingen och det kan vara en riktigt stor fördel.

Möjlighet att duscha

I husbilar och husvagnar kan det finnas möjlighet att duscha men helt lätt är det inte. Man har begränsat med varmvatten, det är trångt och om någon behöver gå på toaletten är den redan upptagen. På en campingplats finns det i regel duschmöjlighet. Ibland finns det delade duschutrymmen med avskilda duschplatser, andra gånger finns det toaletter med dusch där man kan vara helt ensam och låsa in sig. Vad det kostar att duscha kan variera. Ibland är det gratis, andra gånger får man stoppa pengar i en polettmaskin vid sidan av duschen.

Matlagning

Laga mat behöver man också göra om man inte vill äta ute varje dag. På campingar finns för det mesta ett kök man kan låna. Där finns kyl, en liten frys, spis och möjlighet att diska efter sig. Även om man lagar mat i stuga, husvagn eller husbil kan det vara skönt att kunna ta med sig disken och ta hand om den på en annan plats.

Tvätta kläder

En tvättmaskin har man inte i varken husvagnen eller husbilen. Man kan skölja upp plagg med hjälp av en hink men att låna en tvättmaskin på campingen är mycket enklare och smidigare.