There are no breaking news at the moment

Redan innan man åker iväg på sin campingsemester är det bra att fundera lite över rutten. Att kolla upp olika campingplatser är inte fel. Om man är säsongscampare och ska stå på en och samma plats med en husbil eller husvagn under hela sommaren blir också campingvalet enormt viktigt. Men vad är bra att ha koll på innan man väljer camping?

Jämföra olika campingar

Det är inte fel att jämföra olika campingplatser sett till faciliteter, läge, prisnivå och underhållning. Har man barn kanske det är viktigare med en bra badstrand än vad det är om man hellre uppskattar skogens lugn och ro. Vill man festa på campingen är en familjecamping kanske inte det bästa valet.

Var vill man campa?

En annan sak att ha koll på är var man egentligen vill campa. Om man bor i södra Sverige kanske det inte är läge att ha en husvagn uppställd i Norrland och tvärt om. Ska man bo på campingen hela sommaren utan att åka hem är det en sak men ska man åka mellan hemmet och campingen en gång i veckan blir det snabbt jobbigt och dyrt. Man bör också fundera över om man vill campa nära en större stad för att enkelt kunna åka in på underhållning, eller om man vill ut på landsbygden.

Vad campar man i?

Det man campar i har också stor betydelse för vilken camping man väljer. Vissa campingar erbjuder inte el, toalett eller vatten och då kan det vara svårt att tälta. Några ställen är bara avsedda för husbilar och då behöver man ha en sådan. Ska man ha en husvagn eller husbil uppställd en hel säsong kanske man vill ha en lite större campingplats som man kan dekorera efter eget tycke och smak. Då får man leta efter en camping som erbjuder det. Samma sak gäller om man vill stå nära servicebyggnader, precis vid stranden eller liknande.