There are no breaking news at the moment

När man bor på en camping kan det ibland bli lite tråkigt att bara sitta i husvagnen, tältet eller stugan dag som kväll. Då är det tur att många campingplatser anordnar olika former av aktiviteter eller har olika sporter man kan ta del av som gäst.

Musik och god mat

Många campingar drar igång lite extra när det är dags för ny säsong och det är vanligt att det bjuds på underhållning i form av musik. Det kan vara lokala band som spelar, någon trubadur eller kanske en campinggäst som tar upp gitarren. I samband med underhållningen kan det också bjudas på mat, kanske i form av buffé.

Firande av högtider

Att fira högtider är också vanligt på campingar, framför allt på sommaren. Påsk firas lite grann, och sedan brukar det slås på stort lagom till midsommar. Då sätter flera campingplatser upp midsommarstång, de ordnar dans, lekar för barnen och en hel del annat. Det förekommer också att det ordnas servering av klassisk midsommarmat. Framåt sensommaren och hösten kommer kräftfesterna och sedan börjar i regel campinggästerna att packa ihop för säsongen.

Minigolf och volleyboll

En annan aktivitet som är vanlig på campingar är minigolf. Flera campingplatser har egna banor som både campinggäster och andra får spela på. Ibland kan det också förekomma andra sportaktiviteter som volleyboll, basket och boule.

Fiske

Många campingar ligger vid havet eller vid andra vattendrag. Då är det inte helt ovanligt att det finns fiskemöjligheter. Campingen brukar då sälja fiskekort om så krävs till alla som vill fiska. Dessutom kan det finnas båtar att låna så länge man gör dem rena efter sig. Om fisket sker vid havet krävs i regel inga fiskekort och det är inte heller lika vanligt med regler gällande vilka fiskar man får fånga. Men under vissa perioder på året kan det finnas begränsningar för hur stora fiskar som får tas upp. Det brukar campingens personal kunna svara på.